Igemagyarázat (1 Sám. 25:34)

„Bizonyára él az Úr, az Izráelnek Istene, a ki megakadályozott engem, hogy veled gonoszul ne cselekedjem…” (1 Sám. 25:34)

Dávid embereit küldte Nábálhoz, hogy kérjen annak jószágaiból. Amikor a küldöttek megérkeztek, átadták Dávid üzenetét.  Emlékeztették arra, hogy régebben ők vigyáztak a Kármel völgyében pásztorainak és juhainak biztonságára. Nábál viszont úgy tett, mintha semmiről sem tudna és visszautasítja a küldötteket. Dávid elhatározta, hogy ezért megbünteti Nábált és házanépét. Ám amikor megtudta ezt Abigail, mindent megtett azért, hogy megmentse családját. Férje tudtán kívül ajándékot készített Dávidnak. Amikor pedig találkoztak arra kérte őt, hogy térjen el szándékától. Dávid ezt meg is tette, majd pedig Istennek köszönte meg, hogy megakadályozta őt a gonosz cselekedetben.

Nagyon sok családban ma is így van. Van egy Nábál, és van egy Abigail. Van egy balga és van egy bölcs, aki mindent megtesz azért, hogy a hitvese hibáit kijavítsa. Legalább egy valakinek figyelmesnek kell lennie, azért hogy megelőzzön sok hibás döntést. Légy te az, aki Istentől kapott bölcsességgel vezeted családod sorsát. Ámen

Imádkozzunk azokért a gőgős emberekért, akik megfeledkeztek a velük tett jótéteményekről!

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *