Ne hagyjuk a templomot, s az iskolát!

2015február 003Az Iskola Alapra ajánlotta fel a Zsuzsanna bálon összegyűlt adományokat a Királyhágómelléki Református Egyházkerület. A jelenlevők színvonalas műsort tekinthettek meg, különleges ételínyencségeket kóstolhattak, és a tánc sem maradhatott el.

Partium szinte minden részéről érkeztek vendégek a Vinczéné Pálfi Judit és Szűcs Éva előadótanácsosok által megszervezett bálra. Az egyházi- és civil szféra tagjai közösen tölthették el idejűket az értékhordozó eseményen. Mindenképp igény mutatkozik arra, hogy ne csak olyankor találkozzanak egymással, amikor hivatali ügyeiket intézik, hanem legyenek alkalmak, amikor kötetlenül elbeszélgethetnek. Ugyanakkor megismerjék mindazokat, akik a reformátusságért fáradoznak.

Mindenki gazdagodott az este által, melyen felléptek a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának művészei, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai L. Székely Melinda balettmester irányításával, a mezőtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes és Tóth Dorottya népdalénekes. A szórakozáshoz a zenét a Sanzon Együttes biztosította. Az ízletes vacsoráról az Ász Party Szervíz gondoskodott. A jó minőségű italokat ifj. Kajántó Pál élesdi borász adományozta. A bál résztvevőit Farkas Zsolt előadótanácsos köszöntötte, majd ft. Lukács Józsefet kérte fel, hogy a Biblia szavaival szóljon a vendégekhez. A főjegyző az Ezékiel próféta könyvéből választotta az Igét. Beszédében rámutatott Ezékiel próféta küldetésére, akinek nem volt könnyű feladata Izráel fiaival. A nép között meg nem értés volt, de a prófétának mégis tolmácsolnia kellett az Örökkévaló üzenetét. A népnek tudnia kellett, hogy próféta járt közöttük. Ezt követően Lorántffy Zsuzsanna fejdelemasszony kimagasló egyéniségére mutatott rá. „Egyházkerületünk rangos rendezvénye a Zsuzsanna bál, hiszen nemcsak emlékezünk, hanem a jövőbe tekintve azt a fajta áldozatos életet és szolgálatot kell felidéznünk és tovább vinnünk, amire a fejedelemasszony példát adott. Ő talpon tudott maradni akkor is, amikor özveggyé vált. Iskolák jöttek létre. Ő vezette a legszegényebb udvarházat, de az ő szolgálata volt a leggazdagabb. Gazdagított, mert épített. Iskolák és templomok újultak meg. Nem véletlen az, hogy Reményik Sándor is együtt említi e kettőt. Ma is együtt kell lássuk azokat. Ne hagyjuk a templomot, s az iskolát!” – fogalmazott az egyházi elöljáró.

Fazekas Zsuzsanna, a felvidéki református püspök hitvesének ünnepi üzenetét Szűcs Éva előadótanácsos olvasta fel.

A jótékonysági bálon láthatóan mindenki jól érezte magát, és meggyőződhetett arról, hogy a nemes ügyekért nemcsak egykori református nagyjainknak, de áldozatkészségünkkel ma nekünk is tennünk kell.

2015február 003

februar 004

februar 003

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *