Városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság

Országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet változatos közösségi események kreatív koncepcióira a Reformáció Emlékbizottság a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

A Városom reformációja című kiírásra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen művészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet koncepciójával augusztus 11-ig a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címen – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
A nyertes koncepciók a megvalósításhoz pénzbeli támogatásban részesülnek, valamint a megvalósult eseményről teljes dokumentációt és másfél perces videót kapnak. Az első helyezett 150 ezer forintot, a második 100 ezer forintot és ajándékcsomagot, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintot és ajándékcsomagot nyer. 
A pályázattal a Reformáció Emlékbizottság célja mozgósítani a reformációhoz kötődő, városi rangú településeket egész Magyarországon és a Kárpát-medencében. Az adott város közösségeinek egy kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, felhasználva a város helyszíneinek egyedi tereit, elemeit, lehetőleg minél több helybélit bevonva a produkcióba. Az alkotás lehet zenei előadás, koncert, színházi jelenet, tánc, játék vagy flashmob, a lényeg, hogy szorosan kapcsolódjon a reformáció szellemiségéhez, üzenetéhez.
A zsűrit Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója; Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja; Bényi Ildikó műsorvezető, a Reformáció 500 nagykövete; valamint Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa alkotja.

 

Hozzászólás

E-mail címe nem lesz publikus. Kötelező kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>