A reformáció 500. évfordulóját ünnepelik Szatmárnémetiben

A reformáció 500. évfordulója alkalmából szeptember 1-én és 2-án nagyszabású rendezvényt tartanak Szatmárnémetiben, melyen minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot.

Szeptember 1-én sort kerítenek az Árva Bethlen Kata Református Óvoda és Napközi alapkőletételére, kihírdetik a református fotópályázat eredményeit, emlékkővet lepleznek le a vetési Emlékezés és megújulás erdejében, kiállítást nyítnak meg a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, a nap végén pedig az érdeklődők előadást nézhetnek meg a Szatmárnémeti Északi Színházban. Szeptember 2-án különböző helyszíneken párhuzamosan zajlanak majd ifjúsági-, nőszövetségi-, presbiteri- és gyermekprogramok. Felvonulás lesz a Németi templomtól a Kálvin János térig, ahol majd Reformációs Emlékjel avatásra kerül sor. Ezt követően zászlós felvonulást tartanak az Újközpontig. Itt tartják meg 15 órától a szabatéri istentiszteletet. Istentiszteletet követően koncertek következnek. A szervezők nagy szeretettel várják az érdeklődőket a megye minden területéről.


Hozzászólás

E-mail címe nem lesz publikus. Kötelező kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>