Lelki táplálék

toll„Az Úr nem hagyja éhezni az igaznak lelkét…” Péld 10,3

 

Az elmúlt napokban egy nagyon érdekes dolgot láttam. Egy idősebb hölgy és egy kislány egy kis szekeret húztak, amibe kukából gyűjtött holmik és kenyérdarabok voltak. Kukázásból éltek, és még sem volt egyikőjük sem alultáplált. Többek között eszembe jutott az, hogy mások mindenféle finomságban bővölködnek, s mégis alig esznek, csak válogatnak. Valahogy így vagyunk a lelki táplálékkal is. Sokszor lelkileg azok a  legszegényebbek, akik bőségesen részesülnek Isten szent igéjének táplálékából. Van bőven lehetőségük arra, hogy akár a templomba hallgassák Isten igéjét, akár otthon olvassák a Szentírást, vagy igemagyarázatokat. Mások pedig, akik lehet a munkahelyük miatt, lehet, hogy egy betegnek a gondozása miatt, vagy más okból kevesebbet tudnak templomba menni, Bibliát olvasni, azok az igemorzsákat is képesek megkeresni. Keresnek egy-egy rejtett alkalmat arra, hogy Isten igéjének drága táplálékát magukhoz vegyék.

Keresztyén testvérem! A lélek tápláléka ugyanolyan fontos, mint a test tápláléka. Vedd azt örömmel magadhoz nap mint nap! Ámen!

 

Imádság: Mennyei Atyám! Köszönöm neked, hogy szent igéddel táplálod lelkemet. Kérlek, légy gyámolítója a betegeknek, támasza a gyengéknek és vigasztalója a gyászolóknak. Ámen!

 

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *