Templommá alakított betonfőtér – olvadozó megújult szívek

Ilyen tényleg nem volt még! Szatmárnémeti előző rendszerben épült főterét is istenházává alakította az Ige, a közös úrvacsora pedig leírhatatlan volt!

IMG_1045-620x330

Szombaton 15 órától előbb egy filmet vetítettek a szatmári reformációról, majd következtek a köszöntők. Beszélt Kiss József, az egyházmegye főjegyzője, Király Lajos esperes, Puskás Csaba egyházmegyei főgondnok és Kereskényi Gábor polgármester is. Áder Jánosnak, Magyarország államfőjének üzenetét Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete tolmácsolta.

Az istentiszteleten Csűry István püspök hirdetett igét, figyelmeztetve a hallgatóságot: ötszáz év van mögöttünk, de legalább ötszáz év áll még a református egyház előtt, hiszen Jézus Krisztus volt, van és lesz. Az egyházi előljáró a rendezvény mottójának – Megújulás – jelentését is körüljárta, beszélve Jézus Krisztusról, az élő kenyérről.

Ezt követően a résztvevők a téren felállított, összesen tíz úrasztalához járultak és úrvacsorát vettek, majd kulturális programokat követhettek figyelemmel a téren tartózkodók.

A cikk folytatása a refszatmar.eu oldalon olvasható!

Hozzászólás

E-mail címe nem lesz publikus. Kötelező kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>