Béke

toll„Jobb a száraz falat, mellyel van csendesség; mint a levágott barmokkal teljes ház, melyben háborúság van.” (Példabeszédek 17,1)

Kedves Olvasó! Ugye  találkoztál már olyan emberrel, akiről te is tudod, hogy inkább a háborúságot választja a gazdagságért, minthogy megelégedjen a kevés falattal és békében éljen? Sokszor talán mi is beleesünk ebben a tévedésbe. Vannak helyzetek, amikor könnyű békében élni, és vannak olyan helyzetek is, amikor Jézus kezét megfogva a legnagyobb viharban is erősek kell legyünk, hogy el ne veszítsük a belső lelki békénket. “Volt egyszer egy király, aki felajánlott egy díjat annak a művésznek, aki lefesti számára a legjobb képet a békéről. Sok művész próbált szerencsét, jöttek a tehetségek az embert próbáló feladatra innen is és onnan is. A pályázati határidő lejárta után a király nézte, nézegette a képeket, míg végül tanácsadóival kettőt választottak ki. Ezek között dőlt el, hogy melyik kép szól a békéről. Az egyik kép egy nyugodt tó volt. A tó egy tökéletes tükörképe volt a háttérben békésen magasodó hegyeknek, mely óvatosan fogta körbe a tavat. Felettük, a kék égen bolyhos mintázattal fehér felhők úsztak át a levegőben. Mindazok, akik látták ezt a képet, úgy gondolhatták, hogy ez egy tökéletes kép a békéről, arról, amelyen tisztán átszűrődhet a nyugalom érzete. Nézzük, mi volt a második képen! A második képen is jelentek meg hegyek, de azok robosztusak és csupaszok voltak. Felettük az ég dühös volt ahonnan eső esett, ahol haragját a szél sűrűn csapkodta ide és oda, – miközben veszettül villámlott is. A hegy oldalán egy habzó vízesés zuhant alá és ez nem nézett békésnek egyáltalán. De ahogyan a király tovább nézett látta, hogy a vízesés mögött egy kis bokor nőtt egy repedésben. A bokorban egy a madár építette fészkét, tökéletes képet nyújtva ezzel a béke eredetéről. Nos, melyik kép nyerte el a díjat? A király úgy döntött, hogy a második kép. És tudod azt is, miért? Azért, mert – magyarázta a király – a béke nem azt jelenti, hogy az olyan hely, ahol nincsen zaj, hiba vagy kemény munka. A Béke azt jelenti, hogy a közepén állsz mindazon dolgoknak amelyek vihart vetve tombolnak körülötted, de Te továbbra is nyugodt vagy a szívedben.” Kívánom, hogy mindenki családjában és munkahelyén béke legye, s ha mégis néha tombol a vihar, legyünk mi azok, akik krisztusi hittel nyugodtak maradunk! Ámen!

Imádság: Kegyelmes Istenem! Áldott légy azért, hogy mi békében élhetünk. Imádságunkban visszük teeléd azokat, akik háborús térségekben, békétlen családokban élnek vagy stresszes munkahelyen dolgoznak. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *