Emlékérmet kapott Kovács Jenő

Kovács Jenő polgármester, a Nagykárolyi Református Egyházmegye főgondnoka Milotai Nyilas István-emlékérmet vett át szeptember 16-án a nagyecsedi református templomban.

DSC_0026 (16)

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület kitüntetését azoknak a személyeknek ítélik oda, akik sokat tettek a református egyházért. Amint arról Dr. Végh Balázs Béla laudációjában beszélt, Kovács Jenő több évtizede oszlopos tagja a református egyháznak, több pozíciót is betölt abban. Hosszú időn át a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség főgdondnokaként, jelenleg pedig a Nagykárolyi Református Egyházmegye világi elöljárójaként igyekszik mindent megtenni. Ezt bizonyítja az is, hogy néhány évvel ezelőtt a belvárosi egyházközségben új szociális központ épült a közreműködésével, továbbá lehetőségeihez mérten segíti az új nagykárolyi református templom és Kálvin-központ építését. A munkáját elismerő díjat Fülöp István (a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, Szalay Kont (a Szatmári  Református Egyházmegye esperese, Magyarország) és Kovács István (Nagyecsed polgármestere) adták át a Szatmár Határok Nélkül elnevezésű református találkozón. A rendezvényt hetedik alaklommal szervezték meg, melynek Nagyecsed immár negyedik alkalommal volt a házigazdája. Az ünnepi istentiszteleten főtiszteletű Fekete Károly püspök (Tiszántúli Református Egyházkerület) és főtiszteletű Forró László főjegyző (Királyhágómelléki Református Egyházkerület) hirdették Isten igéjét. A liturgiában közreműködtek a térség esperesei, így: Király Lajos, Tolnay István, Dr. Gaál Sándor és Szalay Kont. Ünnepi beszédet mondott Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Az istentiszteletet követően kiállítás megnyitó,  szabadtéri programok és koncertek következtek. A Válogatás a történelmi Szatmár megye egyházi kincseiből című kiállítást Ozsváth Sándor börvelyi származású művelődéstörténész nyitotta meg.

 

24 elemet
Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *