Válás

toll„Jobb a tető ormán lakni, mint háborgó asszonnyal, és közös házban.” (Példabeszédek 21,9)

A hét folyamán beszélgettem valakivel, aki azt mondta, hogy a rossz házastárs is jobb, mint a semmi. Majd hozzátette azt is, hogy nyilván ha részeges vagy agresszív a társ, akkor indokolt a válás. Ez pedig igencsak kényes kérdés. Vajon mikor indokolt a válás és mikor nem? Bizonyára mindenkinek megvan erről a maga véleménye. Az igében arról olvasunk, hogy „jobb a tető ormán lakni, mint háborgó asszonnyal”. Pedig ott sem  kellemes. Mielőtt bárkinek a feje felett pálcát törnénk a válása miatt, ne feledkezzünk meg soha arról, hogy vannak házasságok, melyek megmenthetők, és vannak olyan élethelyzetek, amikor több ember is rámehet az együttélésre. Pál apostol azt mondja: „jobb házasságban élni, mint égni”, és ezt bizonyos esetekben meg is fordíthatjuk: jobb egyedül élni, mint égni. Ámen!

Imádság: Atyám, köszönöm a hitvesemet, akit mellém rendeltél segítőtársul. Imádságomban viszem teeléd azokat a házaspárokat, ahol a hűtlenség, agresszió, alkoholizmus vagy egyéb szenvedélybetegség miatt konfliktusok vannak. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Hozzászólás

E-mail címe nem lesz publikus. Kötelező kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>