Meghívó

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület nevében, a megelőző találkozókhoz híven, ezúton ismételten tanácskozásra hívjuk Partium magyar önkormányzati elöljáróit és bukaresti parlamenti képviselőit.

Egyházkerületünk elsőként mondta ki, hogy „természetes szövetségeseinek” tartja egyfelől a FIDESZ-KDNP-t, másfelől pedig az RMDSZ-t. A magyarság megosztottságában érdekeltek igen kemény kritikával illettek a természetesnek egyáltalán nem tűnő gondolatért. „A békesség kötelékében” megmaradni nem alkalmas a pillanatnyi politikai haszonszerzésre, de annál inkább a közjó munkálására.

A közjó szem előtt tartásával, szükségesnek tartjuk azt, hogy közös hangon szóljunk a közelgő anyaországi választásokról, a kisebbségi jogvédelemről, illetve az etnikai ellentéteket máris kiélező 1918-as centenáriumról.

Közös dolgaink megbeszélésre a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházában (Nagyvárad, Sulyok István u. 9 szám) kerül sor, 2017. október 12-én, 10 órai kezdettel.

„A békesség kötelékében”, maradunk tisztelettel és szeretettel!

 

Nagyvárad, 2017. szeptember 19.

 

 

 

Csűry István                                                    Bara Lajos István

püspök                                                                főgondnok

 

Napirenden szerepelnek:

  • Áhítat és köszöntő – Dénes István generális direktor, Bara Lajos István főgondnok
  • Általános tájékoztatás – Csűry István püspök (KRE), Kelemen Hunor elnök (RMDSZ), Fülöp Attila helyettes államtitkár (FIDESZ-KDNP)
  • Anyaországi választások, regisztráció – Forró László főjegyző (KRE), Szabó Ödön képviselő (RMDSZ)
  • Kisebbségi jogvédelem, Minority Safe Pack – Vincze Lóránd elnök (FUEN)
  • 1918-as centenáriumi stratégia – Porcsalmi Bálint ügyvezető (RMDSZ)
  • Partiumi turisztikai lehetőségekre néző ajánlat – Kraft Péter turisztikai szakember (Budapest)

Hozzászólás

E-mail címe nem lesz publikus. Kötelező kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>