Szépség

toll„Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; amely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!” (Példabeszédek 31,30)

Nemrégiben mesélt valaki az osztálytalálkozón tapasztalt élményéről. Nagy meglepetés volt számára, hogy az osztály „bomba nője” évek múlva is egyedül maradt, akik meg nem voltak annyira elragadóak, most mind szépek és boldog családanyák. Sokszor a legszebbek vannak kitéve a legtöbb kísértésnek és a legtöbb csalódásnak, mivel mások csak kihasználják a szépségüket. Nem minden a külső szépség, különösen ha valaki nem tud jól bánni vele. Sőt! Az igazi szépség az istenfélelemben rejlik. Egyeseket talán magukkal ragad valakinek a testi bája vagy kedvessége, de lehet, hogy ez nem az ő igazi természete, hanem csak lepelként használja, hogy elfátyolozza jellemének hiányosságait. Ezért figyelmeztet itt minket az a bölcs ember, akinek igazi kincs volt a kezében, hogy ne a múló csillogásra, hanem csak a valódi értékre tekintsünk, ami Isten kezéből származik. A csalafinta külsőségek megkopnak és szertefoszlanak, de az igazi érték csak növekszik. Semmi sem tud olyan szép és kedves lenni mind Isten, mind az emberek szemében, mint az igaz kegyesség. Csak azt fogják dicsérni, és csak az az asszony fog áldásokat örökölni, aki az Isten akaratának megismerésére törekszik. Nincs nagyobb dicséret egy asszony számára, ha Isten és az emberek azért áldják, mert a kegyelemben való növekedésre törekedett életének minden pillanatában! Ámen!

 

Imádság: Atyám, köszönöm neked, hogy tiszta látást adsz az igazi értékek észrevételéhez. Imádkozom azokért, akiknek a szépség áldás helyett csalódásokat hozott. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *