Győzd le a bűnt!

toll„Embernek fia – így szól az én Uram, az ÚR –, vége van Izráel földjének! Eljött a vég a föld négy sarkára!”  (Ez 7,2)

 

Gyakran elégedettséggel tölt el, mikor azt halljuk, hogy vége van valaminek. Vége van a munkaidőnek, sikeresen véget ért egy  vizsga, és még folytathatnánk a sort. Ám vannak olyan élethelyzetek is, amikor szomorúsággal tölt el az, hogy valami véget ér. Véget érnek az ifjú évek, véget ér az egészség, véget ér valakinek az élete… Ezékiel próféta arról ír, hogy vége van Izráel népének a bűnei miatt. Isten ítéli meg népét. Elküldi haragját, mint valami mennyei követet. A harag igazságos: megfelel népe magatartásának.  Az „utálatosságokkal”, a bálványimádással szemben nincs kímélet. Az ókori keleti népek ciklikus történetszemlélete szerint a történelem körforgáshoz hasonlít, s most éppen lefelé fordul a kerék. Izráel népét nem érhette ez váratlanul, hiszen ismerhették Isten törvényeit, és tudhatták bűneiknek következményeit. Isten arra int minket is, hogy becsületes, tiszta életet éljünk, hogy számunkra ne a vég, hanem az örök élet érkezzen el. Ámen!

 

Imádság: Gondviselő jó Atyám! Hálás vagyok, hogy tanításaid által az örök élet ösvényére vezeted utamat. Segíts mindenkinek legyőzni a bűn kísértéseit! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *