Isten parancsai

toll„Én vagyok a ti Uratok, Istentek: az én parancsolatimban járjatok, az én törvényimet tartsátok meg, és azokat cselekedjétek.” (Ez 20,19)

„Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.Ez az első és nagy parancsolat.A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat” (Mt 22,37-39) Ez a két legnagyobb parancsolat. Látszólag nagyon egyszerűek Istennek a törvényei, és mégsem olyan könnyű betartani azokat. Ha az összes többi törvényt félretesszük és csak erre a kettőre gondolunk, máris megállapíthatjuk, hogy milyen sokszor áthágja az ember ezt a kettőt is. Az valóban szereti Istent, aki olykor-olykor káromolja nevét, aki nem szokott imádkozni, aki nem nyitja ki a Bibliát? Az valóban szereti felebarátját, akinek a barát csak addig barát, amíg hasznot szerez abból? Vajon teljes szívvel és tisztelettel szeretjük-e Istent? Vajon tudunk-e úgy szeretni másokat, mint ahogy magunkat szeretjük? Gondolkodjuk el ezekben a napokban azon, hogy mi mennyire élünk Isten parancsolatai szerint. Ámen!

Imádság: Kegyelmes Istenem! Légy áldott minden egyes törvényedért, melyeknek betartása egy élhetőbb világ kialakításához segít minket. Támogass, hogy teljes erőnkből szeressünk téged és minden atyánkfiát. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *