Idősek vasárnapja Kismajtényban

A hétvégén tartották meg Kismajtényban az idősek és betegek vasárnapját, ugyanakkor emléktáblát avattak a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából. Különösen megható igehirdetéssel  és szép műsorral kedveskedtek a híveknek.

DSC_0030

Az ünnepség Tolnay István esperes igehirdetésével kezdődött, aki a  71. zsoltár  alapján prédikált lélekhez szóló igehirdetésében.  Az esperes idősekhez és fiatalokhoz egyaránt szólt. Felsorolt számos olyan nehézséget, amivel öregebb korban szembesülnek az emberek.  A betegek és idősek gondozásának alázatos vállalására intett mindenkit.  Emlékeztett arra, hogy egyszer mindenki megöregszik, s amit látnak a gyermekeink tőlünk, ők is ugyanazt a mintát fogják majd követni.  A prédikációt követően az egyházközség kórusának ajkán zendültek fel lélekmelengető dallamok, az ifjak pedig verses csokorral köszöntötték az ünneplő gyülekezetet. Ezt követően leplezték le a Reformáció 500 emléktáblát, melyről Balogh Enikő lelkésznő elmondta, hogy már több évvel ezelőtt felvetődött egy emléktábla állításának az ötlete. Voltak a gyülekezetből, akik megjegyezték, hogy jó volna valamilyen módon feljegyezni valahová azoknak a neveit, akik az ellenrefomáció idején hitük miatt el kellett hagyják szülőfalujukat, s 1724-ban a falu alapításakor Kismajtényba költöztek. Az emléktáblára a következő igét vésték fel a betelepült családok névsorával együtt: „Mert én veled vagyok, és megőrizlek téged, akárhová mégy.” (1Móz 28,15)

Az ünnepség szeretetvendégséggel ért véget a gyülekezeti házban, ahol igazán családias hangulatban voltak együtt a gyülekezet tagjai.  Példaértékű, hogy a gyülekezeti házban együtt énekelnek el ilyenkor egy-egy kedvenc  egyházi éneket és imádkoznak a hívek.

30 elemet
Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *