Károli Gáspár Börvelyben

VargaSNovember 26-án, vasárnap este 6 órától a Reformáció 500 jubileumi év  helyi záró akkordjaként került sor a börvelyi református templomban Tóth-Máthé Miklós Én, Károli Gáspár című monodrámájának bemutatására.  Az előadás előtt  Kátai Tibor helyi lelkipásztor köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődőket, idézve a Zsidókhoz írt levél részletét: „Emlékezzetek meg az elöljáróitokról, akik hirdették nektek Isten igéjét.”

A monodrámát  Varga Sándor színművész, a helyi egyházközség presbitere, a szatmárnémeti  Harag  György társulat tagja adta elő. A mintegy másfél órás előadásban  megszemélyesítette Károli Gáspár gönci prédikátor alakját, aki az Igének keresett magyar igéket, és akinek türelmén és alázatán keresztül az örök Isten beszélt magyarul. Az előadásban felidézte az első teljes magyar nyelvű bibliafordítás körüli nehézségeket, kiemelve Károli bátorságát, és a nemes ügyet diadalra vivő elszántságát.

Az előadás végén a helyi közönség felállva tapsolta meg a színművész  előadását, a lelkipásztor és a polgármester pedig megköszönte a lélekemelő és léleképítő élményt. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *