Kreatív advent

A szürke hétköznapokba igazi fényt hozott a Nagykároly-Kertvárosban december 1-én, péntek délután tartott karácsonyváró kézműves foglalkozás. A délután folyamán  mécsestartót, harangdíszt és adventi naptárt készíthettek, miközben egy finom teát és mézes pogácsát fogyaszthattak el a vallásórás gyermekek és szüleik. 

 DSC_0066

Igazán jó hangulatban telt azoknak a délutánja, akik ezt a programot választották. Az advent a karácsonyvárásról szól. Nem is telhetne ez az időszak jobban, minthogy együtt alkossunk ilyenkor valamit a gyermekeinkkel, miközben lehetőségünk van néhány óra erejéig nyugodtan beszélgetni gyülekezeti társainkkal is. A kertvárosi egyházközségben immár negyedik alkalommal szervezték meg az adventi kézműves foglalkozást, melyre az idén is nagy volt az érdeklődés. A közös délutáni programon Tolnay István beszélt az adventi útra indulásról és a Jézushoz való megérkezésről.

„Az adventi kézműves foglalkozással az a célunk, hogy a szülők a gyermekeikkel együtt készüljenek a karácsonyra. A kézműves foglalkozás által megpróbálunk ráhangolódni a szeretet ünnepére, megállni a rohanásban, egy kicsit egymásra figyelni, és így készülni a karácsonyra” – fogalmazott Tolnay Adrien vallástanár, az esemény főszervezője.

Az előkészületekben és a programok levezetésében Bencze-Kádár Orsolya segédlelkész, Holló Andrea Éva és Suhó Andrea óvónők, valamint a nőszövetség tagjai nyújtottak segítséget. A nőszövetség szorgalmát dicséri az is, hogy a foglalkozás során a résztvevők ízletes teasüteményeket és finom teát fogyaszthattak el.

A szülők ezúton is köszönetüket fejezik ki az igazán családias hangulatú és tartalmas programért.

39 elemet
Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *