Advent

toll„Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat.” (Zsoltárok 40,2)

Akik vasúton szeretnének eljutni Partium bizonyos részéről Székelyföldre, azok még ma is van ahol vonatot kell váltsanak. Régen pedig még inkább így volt ez. A csatlakozás pedig nem egyik percről a másikra történik, hanem előfordul, hogy órák hosszat kell várakozni. Ha még hideg is van, akkor különösen nehezen telik az idő.

Sok mindenre szoktunk várakozni. Várunk arra, hogy végre megérkezzünk valahová. Várjuk a kedvenc tévé műsorunk folyatatását. Várjuk, hogy végre nyaralni mehessünk, vagy valami mást… Advent idején a figyelmünk egy másfajta várakozásra irányul: a Krisztus várásra. Nagyon sokszor bizony arra várunk, hogy közel jöjjön hozzák Isten szent fia által, és erősítsen, gyógyítson, vigasztaljon minket. A zsoltáros arról ír, hogy ő is nagyon várta az Urat, aki végül hozzá hajolt és meghallgatta kiáltását.

Keresztyén testvérem! Kívánom, hogy az elkövetkező hét napjaiban hajoljon hozzád is az Úr, és hallgassa meg kéréseidet.  Teljesüljön be a te várakozásod is! Ámen!

Imádság: Uram! Köszönöm, hogy számtalanszor beteljesítetted várakozásomat.  Kérlek, hallgasd meg azok imáit, akik gyógyulásra, vigasztalásra, vagy új esélyre várnak.  Tisztítsd meg mindannyiunk szívét, hogy  békével a lelkünkben készüljünk  szent fiad érkezésére. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *