Ne félj, Mária!

toll„És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél. És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.” (Lk 1,30-31)

„Amikor félek, megnyitom a szívem, és hagyom, hogy a szeretet eloszlassa a félelmet” – írja Louise L. Hay. Milyen sokszor van tele félelemmel a mi szívünk is. Amikor pedig félünk, jó ha mi is megtudjuk nyítni a szívünk  a mindent legyőző szeretet előtt. Mária is nagyon félt. Egy angyal szólt hozzá, aki azt mondta neki, hogy áldott az asszonyok között. Megijedt. Az angyal pedig elmondta neki, hogy nincs miért félnie, gyermeket fog szülni, aki a Magasságsos fiának hivattatik. Mária ekkor még csak jegyese volt Józsefnek. Félhetett attól, hogy József elutasítja majd őt. A gyermeket hogyan neveli majd fel egyedül? Az emberek mit fognak majd szólni, ha megtudják, hogy ő gyermeket vár? Sok mindenre gondolhatott magában, ami félelemre adott okot. Végül a szeretet legyőzött minden félelmet.

Kedves Olvasó! Neked ma mi a félelmed? Lehet egy betegség miatt szorul  össze a szíved. Lehet amiatt aggódsz, hogy nem készülsz el mindennel idejében a karácsony megérkezéséig. Zsúfóltak lesznek az üzletek és az utcák is, túl sokat kell majd dolgoznod. Lehet amiatt szorul össza a szíved, hogy valaki már nem lesz ott melletted az ünnepen, aki a tavaly még veled együtt örült a Megváltó születésének. Lehet, hogy a magánytól félsz. Egy angyal most hozzád is szól, és azt mondja neked, hogy: Ne félj! Engedj utat a szeretet előtt! Engedd, hogy szívedben újra és újra megszülethessen a fényt hozó szeretet! Így várd a KARÁCSONYT! Ámen!

Imádság: Gondviselő jó Atyám! Tisztítsd meg szíveinket, hogy ne csak az otthonaink legyenek tiszták mire az ünnep megérkezik. Hadd járja át lelkünket a szeretet melegsége. Örömmel töltsön el, hogy érkezik hozzánk Jézus, aki kiűzi életünkből a félelmet. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *