Újévi útravaló

toll„Az Úr pedig megy vala előttök nappal felhőoszlopban, hogy vezérelje őket az úton, éjjel pedig tűzoszlopban, hogy világítson nékik, hogy éjjel és nappal mehessenek.” (2Móz 13,21)

Az ünnepek előtt az egyik kereszteződésnél majdnem összeütköztem egy másik autóval. A felém közeledő autó vezetője jobbra jelzett, aztán ahogy a közelembe ért, gyorsan balra fordult. Hirtelen nem értettem: van, aki nem ismeri a jobb és a bal közötti különbséget? A sofőrnő pedig bájosan rám mosolygott, mintha semmi sem történt volna. Ahhoz, hogy ne történjenek balesetek, oda kell figyeljünk az útjelző táblákra, és oda kell figyelni a szabályokra, azok betartására, mert másképp újra és újra egymásba ütközünk és baleseteket okozunk. Az út nemcsak a mienk, ott mások is haladnak. Ez nem csak a közlekedésben, hanem az emberek egymás közötti viszonyában és érvényes. Isten a Szentírásban számtalan szabályt állít elénk, melyeket ha követünk, akkor azok megvédenek bennünket attól, hogy másoknak ütközzünk, de természetesen attól nem minden esetben, hogy mások ütközzenek nekünk. Ehhez azonban jól kell ismernünk a Biblia tanítását, és annak a tanításai szerint élnünk. Mózes Isten irányításával a választott népet Egyiptomból elvezette az Igéret földjéig. Ezen az úton a nép előtt Isten nappal füstoszlopban, éjszaka pedig fényoszlopban haladt. Amíg látta a nép és követte ezeket az oszlopokat, tudta, hogy jó úton halad. Mi is az év első napjától az utolsóig hosszú úton haladunk. És akkor haladunk jó úton az év minden egyes napján, ha követjük az Istentől érkező jeleket. Ő a világosság ösvényén vezeti lépteinket, ha keressük és meglátjuk ezeket a jeleket.  Az Úr üzen nekünk a templomban. Üzen otthon, amikor a Bibliánkat fellapozzuk vagy az interneten olyan oldalakat keresünk fel, melyekből Isten szava szól hozzánk.

Kedves Olvasó! Most amikor Isten 365 új üres oldalt nyít meg életed könyvében, kívánom, hogy ezekre az oldalakra sok szeretetet, mosolyt és áldást írjon, és írj vele együtt te is. Kívánom, hogy napról-napra kövesd az Ő iránymutatását. Élj az Ő tanításai, törvényei szerint! Ámen!

Imádság: Uram, légy áldott azért, hogy Te vigyáztál ránk az elmúlt esztendőben. Kérlek, szent angyalaid óvjanak minden keresztyén családot és jóakaratú embert ebben az évben is! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *