A jó fa jó gyümölcsöt terem

 

toll„Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.” (Mt 7,17)

„A lelkésznek lelkipásztori hivatásának mindenben megfelelő életet kell élnie. Mint Krisztus szolgája, tanúsítson pásztori szeretetet a gyülekezet tagjai iránt. Szolgatársaival éljen testvéri egyetértésben. Munkatársai iránt tisztelettel viselkedjen, segítse és vezesse őket jó tanácsokkal. Családi életével is mutasson példát”  – olvashatjuk a Kánon 20. paragrafusának b. pontjában. Az igazi gyülekezeti vezető hiteles életet él. Azt meg is éli, amit másoknak prédikál.

A hamis próféták az Ószövetség világában is súlyos kérdést jelentettek: ezek Istenre hivatkozva és sokszor az igazi próféták szavaival visszaélve kiszolgálták a nép emberi indulatait. Isten népe, a „juhok” között forgolódtak, kívülről hozzájuk igyekeztek hasonlítani, valójában azonban megölő ellenségeik voltak: halálba vitték azokat, akik hallgattak rájuk. Szinte azt hihette az ember: nincs is érvényes kritériuma annak, ki az álpróféta, ki az igazi. Jézus nagyon egyszerűen teremt tiszta helyzetet. A próféta szolgálatának egyetlen hitelesítője van: az, hogy az élete milyen gyümölcsöket terem. Aki egész életével –szavaival és cselekedeteivel- Istenhez vezet embereket, az igaz próféta. Aki munkájával megrontja az emberek életét, az nem kerülheti el a kárhozatot.

Vajon a mi cselekedeteink miről árulkodnak? Jó vagy rossz gyümölcsöket termünk? Ámen!

Imádság: Mennyei jó Atyám! Köszönöm, hogy szent igéd újra és újra tükröt tart elém. Segíts, hogy a mindennapokban a hit, a szeretet, a béke és a hála gyümölcseit teremjem! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *