Egyháztörténet presbiterekről presbitereknek

Harmadik alkalommal gyűltek össze a nagykárolyi egyházmegye presbiterei Ákoson, hogy ismereteiket gazdagíthassák, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia tanárai által számukra tartott képzésen.

DSC_0014 (21)

A jelenlévők meghallgathatták Nagy Sándor lelei lelkipásztor igehirdetését. A lelkész a Jézussal való kapcsolatteremtés fontosságát emelte ki.  Időt kell szánni Jézus követésére – hangsúlyozta. Sokszor dilemmát okoz az, hogy mennyi időt töltsünk Jézus követésével és a családdal. Az anyaszentegyházban sokszor nehézségekbe ütközünk. Arra bíztatta a presbitereket, hogy visszatérve a gyülekezeteikbe ne hátráljanak meg, hanem tartsanak ki a rájuk bízott feladatok elvégzésében.

Dr. Dienes Dénes egyháztörténeti előadásában beszélt a püspöki és presbiteri tisztség múltjáról, ugyanakkor ismertette a református egyházszervezet kialakulását magyar nyelvterületen. Beszélt a presbitériumok helyzetéről és szerepéről. Tárgyalta a modernkori presbitériumok megalakulásának néhány szempontját, ugyanakkor beszélt a reformációról és annak hatásairól.

33 elemet

Fotó: Póti Tibor, Sebestyén Elek Előd és Tar Csaba

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *