Negyedik presbiterképzés

Negyedik alaklommal tartottak a Sárospataki Református Teológiai Akadémia (SRTA) tanárai képzést a nagykárolyi egyházmegye presbitereinek. Az Ákoson március 3-án megszervezett esemény Balogh Enikő kismajtényi lelkésznő igehirdetésével kezdődött.

A lelkésznő felhívta a hallagatóság figyelmét arra, hogy nincs három alternatíva. Két út között választhat az emberiség. Az egyik Istenhez, a másik a kárhozatra vezet. Nagyon fontos, hogy minél több ember válassza az Istenhez vezető ösvényt, mégsem „tömegekben” kell gondolkodnunk. Jézus egyik példázatában is arról beszél, hogy a pásztor ott hagyja a kilencvenkilenc juhot, hogy megkeresse és visszahozza az egyetlen egyet is.

Az igehirdetést követően Dr. Füsti-Molnár Szilveszter (SRTA) rektor tartott előadást, aki a Heidelbergi Káté alapján beszélt vigasztalásról a nyomorúságban, szabadulásról a nyomorúságból és háládatosságról. A délutáni órákban Pásztor Gyula lelkipásztor gyülekezeti diakóniáról szóló előadását hallgathatták meg a résztvevők, majd Dr. Geréb Miklós énektanítása következett.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *