Pénzt vagy örök életet!

„Pénzt vagy örök életet!” – ezt a címet viseli a Királyhágómelléki Református Egyházkerület idei nyári gyermekmisszós heti programja, melynek bemutatására az elmúlt héten került sor Nagyváradon, Szatmárnémetiben és Zilahon.  Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei anyag koordinátora és szerkesztője Szűcs Éva tanügyi előadótanácsos.

„Az idei anyag elkészítése során munkacsoportunk abból indul ki, hogy az ember egész életében arra törekszik, hogy csupa értékes dolgokkal vegye körül magát, vagy gyűjtögessen magának és utódainak vagyont érő tárgyakat és pénzt. De vajon értékes-e az, amit mi értékesnek mondunk? Milyen valós értéke van mindannak, amit szeretnénk és össze is gyűjtünk magunknak? Lehet, hogy csak mi tulajdonítunk nagy értéket egyes dolgoknak? Körbevesszük magunkat hamis értékekkel, amelyek az Ige mérlegére állítva elértéktelenednek? De akkor mik az igazán értékes dolgok? Ezekből mutatunk fel néhányat, a legfontosabbakat” – írja a szerkesztő, Szűcs Éva.

A gyermekekhez öt bibliai történetet hozunk közel, melyek valódi, igaz, örök értékekre hívják fel a figyelmüket.  A bibliai történeteket körbefogja egy kalózos kerettörténet (keretmese). Rőtszakáll Kapitány, Balkampó és Okoskalóz a kincskeresésük során kincsek helyett bibliai történetekre találnak rá. Ezek hallatán a kalózok nagy változásokon mennek keresztül, akik végül megismerik és felismerik Jézust, így fosztogató kalózokból hívő kalózokká lesznek, akiknek fő célja ezentúl az, hogy másokkal is megismertessék Krisztust, a Megváltót, mert csakis általa lehet örök életünk.   A kerettörténetet az Élesdi Református Egyházközség ifjúsági csoportja írta meg, Kajántó Beáta vezetésével.

Az első bibliai történet a szőlőmunkások példázata, mely arra reflektál, hogy az Istennel töltött idő értékes. A második történet Jézus templomtisztításának a története, melynek fő üzenete, hogy a tiszta szív értékes. A harmadik történet az özvegyasszony „két fillérjén” keresztül az adakozásra hívja fel a figyelmünket. A negyedik történet „az elveszett drachma”, mely a közösség fontosságára, értékére tanítja meg a gyermekeket. Az ötödik történet pedig Zákeus története, aki lemond vagyonáról, mert felismeri, hogy a legnagyobb érték Jézus Krisztus.

A bibliai történetek kidolgozását Pap Anikó-, Dombi Enikő-, Tornai Melinda-, Bara Erzsébet- és Tolnay Adrien vallástanároknak köszönhetjük. Az idei anyag teológiai felvezetését Nt. Vincze Judit írta meg, a zenei anyag kidolgozásában pedig Márkus Zoltán és Nt. Szakács Zoltán jeleskedett.

Minden naphoz tartoznak kézimunkák is, amelyeket a gyermekek mindig nagy örömmel készítenek el és visznek haza. A kézimunkákat Vargha Matild válogatta össze. És természetesen nem maradhatnak el a játékok sem, melyek Módi Kinga és Antal Erika munkái.  A borítóterv és a napi illusztrációk Márton Katalin művei.

Az idei anyag megjelenésének fő támogatói az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület.

Isten áldja meg és tegye gyümölcsözővé gyermekek közötti szolgálatunkat!

Tolnay Adrien

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *