Négyéves gyermektáboroztatási programot indít a református egyház

Négyéves gyermektáboroztatási programot indít a Magyarországi Református Egyház (MRE) hátrányos helyzetű fiataloknak – református egyház kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel.

 A 800 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló gyermektáboroztatás az MRE eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési programja, melyben 2018-tól 2021-ig 6500 gyermek táborozhat ingyen Balatonszárszón és Balatonfenyvesen – közli az MTI.
A táborozók 1-11. osztályos, hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, főleg református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermekek.
A táborban a fiatalok nekik kialakított fejlesztő élménypedagógiai programokban vehetnek részt a nyári balatoni kikapcsolódás részeként.
A táborok hatnapos turnusokban ezen a héten indultak és augusztus végéig tartanak.
A gyermekeket saját fürdőszobás 2-10 ágyas szobákban szállásolják el. A napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik. A tábor végén a gyermekek Bárka-csomagot kapnak, amelyben alapvető tisztasági csomag, sapka és póló van – írták.
A táborozóknak hitéleti programokat is biztosítanak: a lelkész kísérők és teológus hallgatók a reggeli áhítatot, beszélgetéseket, istentiszteletet. 
A táborban 24 órás orvosi felügyeletet biztosítanak – tették hozzá.

 

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *