Egy kaliforniai egyetemista tart angol nyelvtanfolyamot Dobrán

Háromhetes angol nyelvtanfolyamot tart hétköznaponként Dobrán a délelőtti órákban a református egyház gyülekezeti termében és annak udvarán a kaliforniai Berkeley Egyetem diákja.

A Learning Enterprises Alapítvány jóvoltából június 26-tól július 13-ig ismét egy amerikai egyetemista, Hala Bazzaz tart angol nyelvtanfolyamot Dobrán a gyerekeknek. A kaliforniai Berkeley Egyetem diákja, aki angol és politikatudomány szakon tanul, háromhetes angol tanfolyamot tart hétköznaponként a délelőtti órákban a református egyház gyülekezeti termében és a létesítmény udvarán, tájékoztatták szerkesztőségünket a dobrai szervezők. Dobrán az elmúlt nyáron szervezték meg első alkalommal az angol tábort, amely nagyon tetszett a részt vevő gyerekeknek, és hasznát is vették az angol nyelv társalgási szintű gyakorlásának. A szervezést ez alkalommal Máthé Árpád Zoltán dobrai református lelkész vállalta fel, a foglalkozások az egyházi gyülekezeti teremben zajlanak. A diáklány elszállásolását és reggelijét a nőszövetség elnöke, Makri Mónika és családja, míg az ebédet és a vacsorát a foglakozásokon részt vevő gyerekek hozzátartozói biztosítják. Makri Mónikától megtudtuk, hogy nemcsak a dobrai gyerekeket várják nagy szeretettel, hanem azokat is, akik vakációjukat töltik Dobrán. A foglalkozás első napján több mint húsz gyerek vett részt, ám a tavalyi tapasztalat alapján bizakodóak a szervezők, s úgy gondolják, növekedni fog az angol képzéseken résztvevők száma. Tavaly is nagyon sokan bekapcsolódtak azok közül, akik nem Dobrán élnek, csak látogatóban voltak nagyszülőknél, rokonoknál.

A Learning Enterprises Alapítvány szervezésében megvalósuló program keretében Amerikából érkező lektorok háromhetes nyelvtanfolyamot tartanak az általuk kiválasztott falvakban. A nyelvi képzésen túl a résztvevők megismerkedhetnek az angol nyelvterületek kultúrájával, hagyományaival, az ott élő emberek életstílusával. A feltételek közé tartozik az anyanyelvi lektorok családnál való elhelyezése, étkeztetése, szabadidejének megszervezése, 20–30 érdeklődő, valamint a foglalkozások helyszínéül szolgáló terem biztosítása.

Forrás: frissujsag.ro

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *