Hazugság

„Eltévelyítették őket az ő hazugságaik…” (Ámos 2,4)

„Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát” – tartja a közmondás, mégis nagyon sokan építenek hazugságokra. Sokszor a hazugság által próbálja jobb színben feltüntetni magát, máskor pedig ezzel próbál kimagyarázni dolgokat az ember. Közben pedig sokszor megfeledkezik a közmondás régi igazságáról. A hazugság bűnéről már a Biblia első hasábjain olvashatunk, amikor a Sátán becsapja az első emberpárt. A Szentírás több helyen is megemlíti a hazugságot: „Ne lopjatok, ne hazudjatok, és senki se csalja meg atyjafiát!” (3Móz 19:11); „Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!” (Zsoltárok 120:2); „Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt.” (Kol 3:9)
Kedves Olvasó! Legyen ez az utolsó gondolat az, amit ezen a héten ott hordunk a szívünkben: ne hazudjunk egymásnak, hanem, mint hit által újjászületett emberek, járjunk az igazság útján, és ne tévesszük meg egymást hazugságok által! Ámen!

Imádság: Uram, őrizz meg az egyenes úton. Ne engedd, hogy a hazugság ösvényén járjak. Imádkozok azokért, akiket hazugsággal megtévesztenek mások. Védd meg őket Atyám! Köszönöm, hogy idén is megáldottad az aratók két kezének munkáját. Imádkozok azért, hogy nap mint nap friss kenyér kerüljön minden éhező ember asztalára. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *