Bibliaismereti vetélkedőt tartottak Nagykárolyban

Bibliaismereti tudásukat mérték össze november 3-án a Nagykárolyi Református Egyházmegye vallásórásai. A kicsik korosztályában a szilágyszériek, a nagyok korosztályában a kismajtényiak voltak a legjobbak. A vetélkedőt a nagykárolyi Simion Bărnuțiu Iskolaközpontban szervezték meg. 

A megmérettetés előtt a gyermekek Máthé Árpád lelkipásztor igemagyarázatát hallgathatták meg. A dobrai lelkipásztor a testvéri kapcsolatokról beszélt. Elmondta, hogy jó testvéri kapcsolat akkor alakulhat ki közöttünk, ha mindannyian Isten gyermekei vagyunk és ugyanazokat az értékeket tartjuk fontosnak. Balogh Enikő, az egyházmegye katekétikai előadója örömét fejezte ki, hogy szép számban vettek most is részt a gyermekek a megmérettetésen. Megköszönte nekik, hogy időt áldoztak Isten igéjének tanulmányozására az elmúlt időszakban. Az idén is nagyon felkészült csapatok érkeztek, alig volt különbség az elért eredmények között. A I-IV. osztályosok korosztályában az első helyet a szilágyszériek (Antal Eszter, Mihály Anna, Nagy Kasza Eliza és Varga Vanda) szerezték meg, akik egyébként most vettek először részt a vetélkedőn. A második helyet a szilágypériek (Halmi Máté, Szabó Sára, Szabó Tímea és Szász Szilárd) szerezték meg, míg a harmadik helyet a szaniszlóiak (Bereczki Vivien, Cheptea Larisa, Dorner Patricia és Krémer Ádám). Az V-VII. osztályosok korosztályában az első helyre a kismajtényiak (Balogh Roland Péter, Horváth Brigitta, Kiss Veronika és Murzsa Erika) kerültek, a másodikra a Nagykároly-belvárosiak (Szűcs Rebeka, Szűcs Regina és Varga Zsófia), a harmadik helyen pedig a kaplonyiak (Baracsi Júlia és Kovács Fanny Csenge) és a magyargéresiek (Boros Hajnal, Kengyel Richárd, Kun Kinga és Szigeti János) osztoztak. A többi csapat mindkét korosztályból dicséretben részesült.

A vetélkedőnek minden gyermek nyertese volt, hiszen az elmúlt időszakban bibliaismeretüket gyarapíthatták, és a felkészülés ideje alatt a baráti kapcsolatok is erősödtek közöttük.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *