Fogadalom

„Ha valamely férfi fogadást fogad az Úrnak, vagy esküt tesz, hogy lekötelezze magát valami kötésre: meg ne szegje az ő szavát; amint az ő szájából kijött, egészen úgy cselekedjék.” (4Móz 30,2)

A fogadalom önkéntes elkötelezés valamilyen adományra, áldozathozatalra, önmegtartóztatásra vagy böjtre. Alapvető kötelesség volt Mózes korában, hogy a hallható szóval kimondott, vagy éppen esküvel is megerősített fogadalmat halogatás nélkül teljesíteni kellett. Sokszor teszünk fogadalmat mi is. Konfirmációkor ígéretet teszünk arra, hogy hitben élő, jó reformátusok leszünk. Hűségesküt teszünk a templomban, amikor házasságot kötünk. Ígéretet tesz minden szülő és keresztszülő a keresztelés alkalmával, hogy gyermekét/keresztgyermekét hitben neveli. Számtalan nehéz élethelyzetben teszünk erről vagy arról ígéretet Istennek, csak hallgassa meg kérésünket. Arról pedig nem is beszélve, hogy amikor valami új kezdődik az életünkben sokszor teszünk fogadalmat arról, hogy ezt így vagy úgy fogjuk a jövőben tenni. Sikerül vajon ezeket a fogadalmakat betartani, vagy maradnak a szépen csengő ígéretek? Ámen!

Imádság: Gondviselő jó Atyám! Köszönöm, hogy te mindig hű maradsz ígéreteidhez. Segíts, hogy amit neked megfogadtunk, azt úgy is tegyük. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *