Közöttetek lakozom

„Ne tisztátalanítsd meg azért azt a földet, amelyben laktok, amelyben én is lakozom; mert én, az Úr, Izráel fiai között lakozom.” (4Móz 35,34)

A minap az egyik nagykárolyi római katolikus templom előtt haladtam el. A hívek épp egy esti miséről jöttek ki. Még a templom előtt jártam, amint máris feltűnt, hogy amíg az utca egyik oldalán Isten igéjét szívükbe záró hívek indulnak békésen haza, az utca másik oldalán hölgyek kínálják bájaikat. Igencsak nagy volt az ellentét a két látvány között. Nem is értem, hogy hogy nem szégyellik ezt tenni egy templom szomszédságában. Sajnos, ilyesmi történik egy kis városban is. Mennyivel másabb lenne ez a világ, ha az emberek bűneikkel nem fertőznék meg a templomok szomszédságát, de még a maguk háza tájékát sem. A harmincötödik fejezet korábbi verseiben a gyilkosság bűnéről és menedékvárosokról olvasunk. Az ige arra int, hogy nem szabad megfertőzzük a földet, ahol lakunk, és ahol az Úr is közöttünk lakik. Minden valószínűség szerint nem az igemagyarázatok olvasói és hallgatói azok, akik ne tudnák mi a helyes és helytelen, ezért imádkozzunk azokért, akiknek a szíve és élete meg van romolva és nem találják a helyes utat. Imádkozzunk azért, hogy minél többen legyünk, akik szeretetünkkel, békénkkel és hitünk tisztaságával tesszük élhetőbbé ezt a világot! Ámen!

Imádság: Uram, köszönöm, hogy szívem igédnek tiszta és drága otthona lehet. Jöjj, szentlelked által lakozz közöttünk. Tisztítsd meg a gyarló, bűnös szíveket! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *