Jót tenni jó

„Igaz ez a beszéd, és akarom, hogy ezeket erősítsed, hogy igyekezzenek jó cselekedetekkel előljárni azok, akik Istenben hívőkké lettek. Ezek jók és hasznosak az embereknek.” (Tit 3,8)

„Egy kisgyereket mérgezett meg két másik társa” –  számoltak be a magyarországi hírforrások az elmúlt nap. Az elkövetők talán fel sem fogták a bűncselekmény elkövetése előtt, hogy milyen következménye lehet annak amire készülnek. Talán a pillanatnyi düh, irigység, féltékenység, vagánykodás motiválhatta az ötlet kieszelőjét. Mindez azt üzeni számunkra, hogy a rossz és a jó közötti különbséget minél korábban meg kell tanulni.  A gyermekeinknek pedig nem csak beszélni kell a jóról, hanem példát mutatni arra, hogy hogyan tudjuk megzabolázni a bennünk fellángoló indulatokat. Pál apostol példákat sorol fel a jócselekedetekről. Ezek között említi: senkit ne szidalmazzunk, ne veszekedjünk, gyöngédek legyünk, teljes szelídséget tanúsítsunk minden ember iránt. A jó cselekedetekről nem elég beszélni, hanem tenni is kell azokat.

Kedves Olvasó! Ezen a héten minden reggel, amikor felkelsz tűz ki magad elé egy jó cselekedetet, amit aznap megteszel. Este pedig köszönd meg Istennek, hogy segített neked valóra váltani az aznapi  célkitűzésed. Kezd a jócselekedetek gyakorlását a legszűkebb környezetedben, és meglátod nagyon sok jót lehet tenni ott, ahol élsz! Jót tenni jó. Ámen!

Imádság:  Gondviselő Atyám, köszönöm mindazt a sok jót, amit  a mindennapokban kapok tőled. Segíts, hogy ne szidalmazzak másokat, hogy ne veszekedjek, hogy türelmes legyek, hogy szelídséget tanúsítsak mások iránt, hogy ne a rosszat, hanem a jót keressem mindenben és mindenkiben! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *