Felújították a templomtetőt

Alig telt el egy hónap azóta, hogy a szaniszlói református gyülekezetben teljesen újjáépítették a parókia tetőszerkezetét, még a téli hónapok beállta előtt hozzáfogtak a templom tetőjének felújításához.

Leszedték a régi bádogot, a léceket, csatornákat és lefolyókat. Megerősítették a faszerkezetet, lefóliázták és lécezték a tetőt, új csatornákat és lefolyókat szereltek fel és új lemezborítást kapott az egész épület.  Erre a munkálatra azért volt ilyen sürgősen szükség, mert az idő által megviselt 25-30 éves régi lemezborításon teljesen felpattogzott a több réteges bronzfesték, rozsdafoltok, lyukak jelentek meg, és a korábbi években több helyen beázott a templom mennyezete. Szóval, a teljes belső felújításon átesett templomot szerettük volna ezáltal megvédeni a további beázásoktól. E nagyméretű munkához szükséges anyagi fedezet kétharmadát a román állam kultuszminisztériumától megnyert pályázat útján, sikerült biztosítani. A fennmaradt egyharmad részt közadakozásból adta össze a gyülekezet. Hála és köszönet a támogatóknak, illetve a jólelkű és bőkezű adományozóknak.  A szakszerű munka kivitelezését, egy a lelkipásztor szülőfalujából, azaz Szilágyperecsenből való cég munkatársai végezték négy napon keresztül. A tíz tagból álló két csoport: testvér, sógor, egykori barátok és osztálytársak hideget és magasságot leküzdve mindent megtettek azért, hogy a templomtető új színben tündököljön a lelkes gyülekezet örömére. Hála legyen a fáradtságért! Isten áldja az életüket, kezüknek további munkáját!

Köszönetet mondunk Istennek a meghallgatott imádságokért és azért, hogy kellő időben és szinte csodával határos módon ebben az évben is kirendelte a szükséges anyagi fedezetet ahhoz, hogy a beruházás megvalósuljon.

„Uram szeretem a te házadban való lakozást és dicsőséged hajlékának helyét!” (Zsoltárok 26,8)

Balla Árpád

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *