További terveik vannak

Egyházmegyei közgyűlést tartottak Nagykárolyban december 5-én, melyen szóba került az új esperesi hivatal, társegyházközségek létrehozása, az egyházmegye jövő évi költségvetés tervezete és egy adománygyűjtési akció szervezése két egyházközség részére.

A közgyűlésen Kátai Tibor börvelyi lelkipásztor hirdette Isten igéjét az Ézs 59,20-21 igeszakasz alapján. A lelkipásztor igehirdetésében felhívta a figyelmet arra, hogy adventben a Megváltó érkezését várjuk, aki nemcsak az első karácsonykor érkezett el, hanem naponta megérkezik hozzánk is, amikor nevét segítségül hívjuk. Az emberiség számtalanszor gondolta úgy, hogy saját magát meg tudja váltani, ám ennek ellenére Jézus az igazi megváltó. Őt várjuk ilyenkor a zsoltáros szavaival: „Várja lelkem az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, az őrök a reggelt.” (Zsoltárok 130,6)

Kovács Jenő egyházmegyei főgondnok beszédében kitért arra, hogy az advent igazi lényegéről elvonja a figyelmet a decemberre jellemző mikulási és karácsonyi ajándékozási láz. Ez válik fontosabbá a Jézus várás helyett. Beszámolt terveikről, melyek között szerepel egy rendezvénypark létrehozása, melyre az anyagi fedezetet a Magyar Kormánytól szeretnék megszerezni. Tolnay István esperes ezt azzal egészítette ki, hogy a rendezvénypark mellett helyet kapna az ifjúsági táborhely is, ugyanakkor a terveik között szerepel a nagykárolyi Kálvin-központ befejezése és az új esperesi hivatal átalakítása. Az új esperesi hivatalról elmondta, hogy az egyház vásárolt egy ingatlant nemrégiben a régi református templom mellett, aminek az átalakításához reménység szerint tavasszal fognak hozzá, s így valószínűleg már jövő évben átköltözhet a hivatal. A közgyűlésen Szabó Sándor számvevő mutatta be a jövő évi költségvetés tervezetét. Az egyházközséget érintő legnagyobb változás a jövő évre nézve, hogy a központi járulékot ezentúl havonta továbbítani kell. A javasolt fenntartói járulék összege pedig személyenként 120 lej. Társegyházközséggé válik a Gencs-Érkávás-Érmindszent körzet és az Iriny-Érdengeleg-Mezőterem körzet. Határozat született továbbá arról, hogy a karácsony másodnapi perselypénzt az egyházközségek a tasnádszántói és a pelekeszi egyházközségeknek ajánlják fel, ahol az egyházközségi ingatlanokat szeretnék ezekből a támogatásokból felújítani.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *