A bethesdai beteg csodálatos gyógyulása

„Vala pedig ott egy ember, aki harmincnyolc esztendőt töltött betegségében.” (Jn 5,5)

Egy ember beteg. Évtizedeket töltött el betegségben és várta a Bethesda tavánál, hogy egyszer vele is csoda történik és meggyógyul. A tó vizét időnként angyal zavarta fel, s aki először odalépett, az meggyógyult. Jézus találkozott ezzel az emberrel. Megkérdezte tőle, hogy meg akar-e gyógyulni. Ő azt válaszolta, hogy szeretne, de nincs embere, aki mikor a víz felzavarodik bevigye a tóba. Jézus meggyógyította ezt az embert.

Ma is nem csak egy, hanem sok millió ember beteg. A betegeknek mindig fontos kérdés, hogy van-e emberük, aki mellettük van. Aki segíti őket, aki együtt érez velük. Sokszor talán a betegek vissza is élnek ezzel a helyzettel. Ettől az embertől mégsem azt kérdezte Jézus, hogy van-e embere vagy sem -aki orvosokhoz vagy korházba viszi-, hanem azt, hogy megakar-e gyógyulni. Jézus bizonyára nem véletlenül kérdezte ezt. Most is sokan nem a gyógyulásra összpontosítanak, hanem azt fürkészik, hogy hányan állnak mellettük a betegségben, ki az, aki mellettük van, és mi mindent kellene a család vagy a rokonság megtegyen a gyógyulásukért.

A mai történet minden betegnek és leendő betegnek nem azt a kérdést teszi fel, hogy hány ember van mellette a betegségben, hanem azt, hogy akar-e meggyógyulni!? Ámen!

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy oltalmazó két kezedben hordozod sorsomat. Imáimban viszem teeléd  a betegeket. Gyógyító szeretetteddel tégy csodát velük! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *