Szimbólumok, összetartozás – Reformátusok Szatmárért

Idén ősszel már kilencedik alkalommal tervezik megszervezni a Szatmár határok nélkül nevű rendezvényt, mely Nagyecseden átöleli a határ mindkét oldalán élő szatmári reformátusokat.

Hétfőn délelőtt erről tárgyaltak a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában: Csűry István királyhágómelléki püspök, Kovács Lajos nagyecsedi polgármester, Fülöp István országgyűlési képviselő, a Reformátusok Szatmárért vezetője, valamit Gellén Sándor nagybányai-, Tolnay István nagykárolyi- és Király Lajos szatmári esperes. A beszélgetés célja az volt, hogy a szeptember 21.-én megszervezendő esemény új lendületet kapjon.

Nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni ezentúl a szimbólumokra, Csűry István püspök úr javasolta a lelkipásztorok palástos jelenlétét és azok gyülekezeti tagokkal együtt való és azok előtt való felvonulását, ami azt üzenné, hogy van a gyülekezetek előtt lelkigondozó és mindannyiuk fölött ott van az Isten. Ugyanakkor imasátrak felállítására, több lelki program bevezetésére, fórum-beszélgetések megszervezésére és más felekezetek jelenlétére is biztatott az elöljáró.

A cikk folytatása a www.refszatmar.eu oldalon olvasható.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *