Jel

„És noha ő ennyi jelt tett vala előttük, mégsem hívének ő benne.” (Jn 12,37)

Jeleket kérünk. Isten megadja nekünk ezeket a jeleket. De vajon észrevesszük-e azokat? Vajon hiszünk-e nekik, vagy mindig kell valami más jel?
A Jézust követő sokaság számos csodának volt a szemtanúja. Látták, ahogy Jézus betegeket gyógyít meg, és azt is, ahogy feltámasztja a több napja halott Lázárt. Jeleket kaptak, de mégsem volt nekik ennyi jel elég. Az alábbi barátságos történet bemutatja nekünk a jelt kérő, de mégis kétségek között remegő embert: „Egy fiatalember egymagában ült az autóbuszon. Kitekintett az ablakon. Egy nő ült le a mellette lévő ülésre. Miután kicsit kedvesen elbeszélgettek a meleg tavaszias időről, a fiú váratlanul így szólt:
– Két évig börtönben voltam. Ezen a héten szabadultam, éppen úton vagyok hazafelé. Áradt a szó belőle, miközben mesélte, hogy egy szegény, de becsületes családban nőtt fel, és az a bűntett, amit elkövetett, mekkora szégyent és fájdalmat okozott szeretteinek, akiktől a két év alatt semmi hírt nem kapott. Tudta, hogy szülei túl szegények ahhoz, hogy vállalják az utat és meglátogassák őt a börtönben. És azt is tudta, hogy túl tudattalannak érzik magukat ahhoz, hogy levelet írjanak neki. Mivel választ nem kapott, nem írt nekik többet. Szabadulása előtt három héttel tett egy utolsó, reménytelen próbálkozást, hogy kapcsolatba lépjen velük. Bocsánatukért könyörgött, amiért csalódást okozott nekik. Miután kiengedték, felszállt az első buszra, ami éppen a házuk előtt haladt el… Ott, ahol felnevelkedett és ahol még most is élnek szülei. Szüleinek megírta, hogy ha megbocsátanak, egy jelet kér tőlük. Olyant, melyet jól lát az autóbuszból… Ha még visszafogadnák őt, kössenek egy fehér szalagot a kert almafájára. Ha nem látja ezt a jelet, nem száll le az autóbuszról, és örökre eltávozik életükből.
Az úti célhoz közeledve a fiút egyre nagyobb nyugtalanság töltötte el. Nem mert kinézni az ablakon. Biztos volt benne, hogy az almafán nem fogja meglátni a szalagot. Útitársa végighallgatta történetét, majd udvariasan megkérte a fiút:
– Cseréljünk helyet! Majd én figyelek az ablakból.
Alig néhány ház előtt haladt el az autóbusz, amikor a nő meglátta az almafát.
Könnyeivel küszködve kedvesen megérintette a fiatalember vállát:
– Nézze! Nézze! Az egész fát szalagok borítják.” (Bruno Ferrero)
Keresztyén testvérem! Vajon te elhiszed-e, hogy az a fehér szalag ott van az almafán? Hiszed-e, hogy Isten téged is szeret, elfogad és megbocsát? Hiszel-e azoknak a jeleknek, melyeket a te életedben tett? Ámen!

Imádság: Uram, köszönöm, hogy a kérdéseimre feleletet, a kéréseimre pedig meghallgatást kapok. Végtelen kegyelmedből adj feloldozást minden megtérő bűnös gyermekednek! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *