Ne nyugtalankodj!

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek én bennem.” (Jn 14,1)

Egy személy keresett fel egyszer. Elmesélte, hogy számára már teljesen hiábavalónak tűnik minden. A dolgok összekuszálódtak, és annyira nyugtalanok a mindennapjai. Árvaházban nevelkedett fel, majd albérletbe került. Ráadásul súlyos beteg is lett. Aggodalommal töltötte el a betegsége, a nehéz emberi sorsa, a kilátástalanság. Igen, gondolkozott azon is, hogy végez magával. Egy idős lelkész tanácsára azonban -bárhol is volt- mindig igyekezett felkeresni egy lelkipásztort, akinek ha mélyponton volt, kiönthette a lelkét. Ez pedig megnyugtatta.

Ma nagyon sokan családtervezésen, házépítésen, új autó vásárlásán, vagy épp egy jobb munkahely megszerzésén törik a fejüket. De talán ugyanilyen sokan vannak azok is, akik a családi problémák, a felhalmozódó feladatok elvégzése miatti aggodalom, az adósság, a szegénység, vagy lelki és fizikai bántalmazások miatt nyugtalanságban élik a mindennapjaikat.

Jézus ma nekik is, és mindannyiunknak üzeni, hogy ne nyugtalankodjon a szívünk: higgyünk Istenben és higgyünk Őbenne. Ámen!

Imádság: Uram, köszönöm, hogy a beléd vetett hitem legyőzi a nyugtalanságot. Kérlek, segítsd meg azokat, akik súlyos kereszteket hordoznak! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *