Szeressétek egymást!

„Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.” (Jn 15,12)

Szeretem a hitvesem. Szeretem a gyermekeim. Szeretem a rokonaimat és barátaimat. De vajon szeretem-e igazán Jézust? És mennyire szeretem Őt? Érdemes ezen elgondolkodni a böjti időszakban. Ő annyira szeretet minket, hogy életét áldozta a mi bűneinkért. Jézus végtelen szeretetére és alázatára utal az is, hogy az igeversben nem arról olvasunk, hogy ENGEM szeressetek, hanem, hogy úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket. A Heidelbergi Káté 4-ik kérdés-felelete a Máté evangéliuma 22. része alapján arra buzdít, hogy szeressük az Urat és szeressük felebarátainkat.
Hogyan szeretjük mi Istent?
A böjti időszakban milyen jó cselekedetet teszünk neki hálából és szeretetből? Vagy a böjt csak a gazdagoknak, vagy csak a szegényeknek, vagy csak az egészségeseknek, vagy csak a betegeknek szól?
Hogyan szeretjük mi felebarátainkat?
Azt hiszem mindenkinek tetszik az, ha mások szeretik. Talán még vissza is élünk mások szeretetével. De vajon mi tiszta szívvel szeretünk-e másokat, vagy csak azt, amit kapunk tőlük? A húsvét előtti időszak a lelki önvizsgálat ideje is. Segít elgondolkodni azon, hogy mennyire szeretem Istent és mennyire szeretem felebarátaimat. Ámen!

Imádság: Drága Jézusom, köszönöm a szereteted. Segíts ezen a héten hálából valami áldozatot hozni a hitemért, és valami jó cselekedettel kifejezni szeretetemet felebarátaim iránt. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *