Pataki diákok jártak Bogdándon

A Sárospataki Református Kollégium énekkara örvendeztette meg csodálatos énekeivel a bogdándiakat vasárnap délelőtt a refomátus templomban. A énekkar fellépését Nagy Baló Csaba, a oktatási intézmény bogdándi származású igazgatója szervezte meg. Egy partiumi körúton vettek részt. Szombat délután Szatmárudvariban léptek fel – tudtuk meg Zsákai Norbert lelkipásztortól.

A délelőtti istentiszteleten Fejér Zoltán László iskolalelkész hirdette Isten igéjét a szőlőtő példázatáról János evangéliuma alapján. Az igehirdetést követően a húsvéti ünnepkörhöz illő énekekkel kedveskedtek a híveknek. A magyarországi vendégek istentisztelet után ellátogattak a falumúzeumba, ahol egy rövid helytörténeti elődást hallgattak meg. A kultúrotthonban került sor egy közös ebédre, melyen jelen voltak az egyházközség énekkari tagjai, presbiterei, nőszövetségi tagjai, közel 120 személy. A kultúrotthonban részt vehettek a helyi speciálítású béles sütésében, amit azután el is fogyaszthattak. Nagy élmény volt mind a vendégek mind a helybeliek számára a böjti időszakban ez a lélekemelő program.

A Sárospataki Református Kollégium az egyik legrégebbi oktatási intézmény Magyarországon. Több partiumi diák is ott végzi tanulmányait, így van bogdándi diákjuk is.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *