Imádkozás

„Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.” (Jn 16,24)

Talán egykor otthon a szüleid vagy nagyszüleid, talán a templomban a lelkipásztorod, talán az iskolában a vallástanárod tanított meg az első imádságra. Milyen szép visszaemlékezni ezekre a pillanatokra. Arra, amikor először tudatosult bennünk, hogy milyen fontos és milyen jó is imádkozni. Mert imádkozni nem csak akkor kell, amikor valamire nagyon szükségünk van, és már szinte mint utolsó lehetőségbe kapaszkodunk az imádságba. Imádkozni minden nap kell: reggel és este, étkezés előtt és étkezés után, a templomba bemenet és kijövet. Imádkozni kell, amikor valamiért hálásak vagyunk, amikor örömmel van tele a szívünk. Imával kezdhetjük a munkánkat, vagy az iskolások a tanulást. Imáinkban Istent hívhatjuk segítségül egy-egy döntéshelyzetben, betegségben vagy életünk bármilyen krízis helyzetében. Jézus azt üzeni ezen a vasárnapon neked, hogy amit az Ő nevében az Atyától kérsz, azt megadja neked. Így legyen! Ámen!

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy az imáimat meghallgatod. Hálás vagyok az imádság lehetőségéért, mely lelki békét teremt bennem. Kérlek, áldd meg családjainkat és gyülekezeteinket, munkánkat és a pihenésünket! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *