Közgyűlést tartottak

A Nagykárolyi Református Egyházmegye idei első közgyűlését tartották meg április 11-én Nagykárolyban, melyen Dobai Zoltán főjegyző hirdette Isten igéjét. A közgyűlésen az egyházmegye szakelőadóinak beszámolói mellett más, aktuális kérdések is elhangoztak.

Dobai Zoltán lelkipásztor a Lk 5,1-11 igeszakasz alapján szólt az egybegyűltekhez. Az igehirdető felhívta a figyelmet arra, hogy bármennyire is törekszünk rá, mégsem vagyunk tökéletesek. És ez így van rendjén, hiszen Isten mindenkitől annyi tálentumot kér számon Isten, amennyit rá bízott. Számtalan elvárással kell szembenéznünk. Elvárásai vannak másoknak velünk, elvárásaink vannak saját magunkkal, elvárásai vannak az életnek, és elvárásai vannak Istennek irántunk. Akkor cselekszünk helyesen, ha a sokfajta elvárást félretéve odafigyelünk Istenre, és arra, amit Ő kér tőlünk – hangsúlyozta a lelkipásztor.

Az egyházmegyei beszámolók sorát Tolnay István esperes kezdte, aki többek között elmondta, hogy idén egyházmegyénk lélekszáma 226 személlyel apadt. A 2018-as esztendő utolsó napját 15471-es lélekszámmal zártuk. Az esperes beszámolt az új espresi hivatal aktuális helyzetéről. A közgyűlés tagjai ezt követően meghallgatták a szakelőadók beszámolóit. Ugyanakkor különböző programajánlók hangoztak el. Mindenkinek a figyelmébe ajánlották a május 18-án Debrecenben sorra kerülő református egységnapot. Ezen színes programom várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Május 25-én pedig Sződemeteren kerül sor a Kölcsey-központ ünnepélyes átadására, melyre szintén nagy szeretettel várják az érdeklődőket. A közgyűlésen szót kért Paniti Zoltán tasnádszántói lelkipásztor is, aki megköszönte a lelkipásztoroknak és gyülekezeteknek a nemrégiben a tasnádszántói- és a pelekeszi egyházközségek részére gyűjtött adományokat.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *