VAJON AZ EMBER VAN A TEMPLOMÉRT, VAGY A TEMPLOM AZ EMBERÉRT?

Új költségvetési ciklushoz (2018-2020) érkezett a svájci HEKS/EPER és a német Brot für die Welt (Kirchen helfen Kirchen) segélyszervezetek által támogatott Inclusion of Persons with disabilities projekt. Az új megállapodás értelmében a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja 2018-ban új szabályozások bevezetése mellett támogatja az erdélyi református gyülekezetek akadálymentesítését, ill. a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadást, érzékenység kialakulását.

Olyan gyülekezetek és/vagy gyülekezetek mellett működő szervezetek (egyesületek, alapítványok, stb.) jelentkezését várjuk, amelyek készek arra, hogy megtalálják a környezetükben élő fogyatékos testvéreket és nyitottságot mutassanak irányukba, bevonják őket a gyülekezeti életbe.

Olyan projekteket várunk, amelyek a gyülekezetek fizikai, szellemi és lelki akadálymentesítését szolgálják, hogy ezáltal fogyatékos testvéreink otthon érezzék magukat gyülekezeteinkben. A projektek skálája széles lehet: fizikai akadálymentesítést szolgáló templomfeljárótól, nyári táboron át, statisztikai felmérésig, vagy istentisztelet jelbeszéddel való tolmácsolásáig, speciális bibliaóra, akadálymentes istentisztelet, kézműves foglalkozás, zenei tevékenység, paralimpia, fogyatékkal élők lovastábora vagy motoroztatása és sok más efféle tevékenység belefér. Nyitottak vagyunk az innovatív ötletekkel szemben is !

Pályáztatási alap 2019-ban:

35.000 RON.

Maximálisan megítélhető összeg:

3.500 RON

Jelentkezési feltételek:

–       a pályázó gyülekezet vagy szervezet a Romániai Református Egyház Gyülekezete vagy ezek mellett működő szervezet (alapítvány, egyesület, stb.)  lehet,

–       a pályázó gyülekezet vagy szervezet 10 % önrészt vállal (ez az elszámolásnál bizonyítandó anyagi hozzájárulás),

–       a pályázó gyülekezet vagy szervezet önkéntesek bevonásával valósítja meg a megpályázott projektet.

Pályázási határidő:

2019. április .30.

Beadási cím:

Postacím: Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgy – Írisz Ház

Str. Lăcrămioarei nr. 5 / Gyöngyvirág utca 5 szám

520085 Sepsiszentgyörgy

Elektronikus formábaniriszhaz@yahoo.com

További felvilágosítás és pályázati adatlap kérhető:

0267315560, 0724000467

Casa Iris/Iriszház
Fundatia Crestina Diakonia Filiala Sf.Gheorghe
Diakónia Keresztyén Alapitvány
Sepsiszentgyörgyi Fiók
Makkai Péter (+40) 0724000467
Olcsvári Tünde (+40) 733065375
Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *