Virágvasárnapi kapu

„Az előtte és utána menő sokaság pedig kiált vala, mondván: Hozsánna a Dávid fiának! Áldott, aki jő az Úrnak nevében! Hozsánna a magasságban!” (Mt 21,9)

Kedves Olvasó! Virágvasárnap egy kapu nyílik meg előttünk. Sok kaput kinyitottunk már. Volt, amit örömmel, mert tudtuk mögötte valami jó, és talán volt aminek kilincsét csak kötelességből fogtuk meg, mert tudtuk, hogy mögötte valami rossz vár. Jézus amikor belépett Jeruzsálem kapuján már tudta mi fogadja Őt ott. Az emberek csak azt tudták, amit pillanatnyilag láttak. Mindenki örült a Megváltó bevonulásának. Felsőruháikat terítették az útra, és pálmaágakat szórtak a földre. És később?… A messiásvárás az ókori zsidó állam megszűnése óta erősödött fel, azóta a vallásos zsidóság reménye volt, hogy ezt a királyságot Isten helyre fogja állítani. Mivel az Isten által felkent legnagyobb király Dávid volt, az ő személyéhez és utódaihoz kötődik a messiási várakozás. Illés próféta is a messiás előképe volt. Nem véletlen, hogy az Újszövetségben leírtak szerint találgatják, hogy Jézus Illés-e. A messiást a zsidók ma is várják. Mi, keresztyének Jézust tekintjük a megígért messiásnak. Abban a reményben élünk, hogy Ő elhozta számunkra a megváltást, azzal, hogy egyetlen áldozatot mutatott be Istennek, önmagát. Ez pedig örömmel tölti el a mindennapjainkat.

Nyissuk ma meg szívünk ajtaját, és köszönjük meg neki, hogy vele minden kapu előtt magabiztosan állhatunk meg. Ahová vele együtt lépünk be, ott szeretet, öröm és szép ünnep vár. Ámen!

Imádság: Drága Jézus, köszönöm a csodálatos virágvasárnapot. Köszönöm, hogy hozzám is jössz, engem is keresel. Segíts, hogy ne néhány napnyi fellángolás, hanem örökkétartó tiszta érzés legyen számunkra érkezésed öröme. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *