Istennek vagy embereknek?

„Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék.” (Gal 1,10)

Előfordult már veled, hogy meg akartál felelni valakinek? A szüleidnek, tanárodnak, hitvesednek, gyermekeidnek, barátodnak vagy bárkinek? A másoknak való megfelelés valójában már gyermekkorunkban megjelenik. A gyermekek nagyon hamar megtanulják azt mikor elégedettek velük a felnőttek, és ez hogyan érhető el. Megtanulnak megalkudni az elismerésért, a szeretetért, a barátságért. Serdülőkorba és azután pedig sokszor a másik végletbe esnek át. De vajon mit ér az olyan elismerés, szeretet vagy barátság, amit megalkuvással kell megszereznünk?

A megfelelő szeretet és önbizalom hiánya könnyen oda vezethet bárkit, hogy másoknak igyekezzen megfelelni, bizonyítson, áldozatokat vállaljon. Isten igéje csodálatos feleletet ad nekünk ebben a kérdésben: nem másoknak és nem is az önmegvalósítási célkitűzéseinknek kell megfelelni, hanem Krisztusnak. Ámen!

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy olyannak teremtettél amilyen vagyok. Te ismered az értékeim, ismered a hitemet, és ez a legfontosabb. Segíts, hogy ne másoknak, hanem a te igéd drága tanításainak igyekezzünk megfelelni. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *