Gyermekvállalás

„Az Úr, a ti atyáitoknak Istene szaporítson meg titeket ezerszerte is inkább mint most vagytok, és áldjon meg titeket.” (5 Móz 1,11)

Románia népessége 2031-ig 16,7 millióra csökkenhet, és a magyarság is fogy, de megőrzi a körülbelül 6,5 százalékos arányát – adja hírül az erdelystat.ro statisztikai portál. A magyar anyanyelvűek 2031-re 1,07 millió, aránya pedig 6,52 százalékos lesz. 2019-ben gyorsult a népességfogyás Erdélyben, kivéve Székelyföldön, ahol nőtt a gyermekvállalási kedv.

Magyarországon is szomorúak a mutatók. A következő 40 évben 2 millió fővel csökkenhet a népességszám, minden harmadik ember 65 évnél idősebb lesz. A gyermekvállalás halasztása mögött ijesztő folyamatok húzódnak meg. A gyermektelenek aránya látványosan növekedni fog. A negatív statisztika megállításában ott némi segítséget jelenthetnek a jelenlegi gyermekvállalást ösztönző programok.

Miközben térségünkben csökken a születések száma, a világ más pontjain robbanásszerűen emelkedik. Ebben a pillanatban már több, mint 7.703.374.145 ember él a földön. Van ahol természetes ez a szaporulat, és vannak országok ahol serkentik a gyermekvállalási kedvet. Erről mesélt az egyik nemrégiben Izraelben járt református lelkész is. Elmondta azt, hogy ott fizetést kapnak azok nők, akik vallásukat intenzíven gyakorolják és sok gyermeket vállalnak. Nálunk mindeközben egyre több olyan nőt és férfit látni, akik a babakocsik tologatása helyett inkább a házi kedvencek babusgatását és sétáltatását választják, nemcsak városon, falun is.

Az Úr által teremtett világ természetes rendje a házasság és a gyermekvállalás. Isten áldása ott van, ahol örömmel adnak életet a megszületendő gyermekeknek. Ámen!

Imádság: Istenem, áldott légy minden megszülető gyermekért. Kérlek, sok gyermekkel és egészséggel áldd meg a magyar édesanyákat. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *