Szeresd az Urat!

„Szeresd azért az Urat, a te Istenedet, tartsd meg az ő megtartani valóit: rendeléseit, végzéseit és parancsolatait minden időben.” (5Móz 11,1)

Mózes arra inti Izráel fiait, hogy féljék Istent. Isten imádásának az alapja pedig a szeretet legyen. A mai ige arra indít, hogy szeressük az Urat. Olyan jó szeretettel és hálával a szívünkben élni. Nemrégiben a kórház folyósóján várakoztam. A folyóson több roma nemzetiségű is volt. Az orvos még nem jött ki, de az egyik betegápolótól már megtudták, hogy sikeres volt a műtét. Minden rendben van. Ezt követően többen jelezték a családtagok közül, hogy ők adják a hálapénzt. A nagymama pedig visszautasította mindegyiküket, s azt mondta: „Istennek való hálából én fogom adni. Megigértem az Úrnak, ha segít…”.  Bár ezen tanakodtak, az orvos valószínűleg úgysem fogadott el tőlük semmit. A történetben számomra az Istenbe vetett mély hitük és összetartásuk tűnt fel. Rajtuk látszott, hogy szeretik és félik az Urat.

A város utcáit járva annyi jómódú emberrel találkozunk, akiknek sem a viselkedése sem a beszéde nem tanúskodik Isten szeretetről. Az utakon annyi menő autó közlekedik. Sofőrjeik gátlástalanul előznek és nyomnak félre az útból másokat. Ez sem vall sem Isten, sem felebaráti szeretetre. Pedig annak kellene a leginkább hálásnak lenni, szeretni az Urat, és az Ő törvényei szerint élni, aki sokat kap tőle. És nemcsak annak, aki a sokszor azért hálás, hogy egy újabb napra ébredt, ma is van fedél a feje felett, és ma is jut morzsa az asztalára. Ámen!

Imádság: Atyám, köszönöm neked, hogy az igazi értékek ösvényén vezetsz engem. Tiszta szívből szeretlek téged és dicsőítem szent neved. Áldd meg mindazokat, akik alázattal tárják kéréseket és imádságaikat teeléd. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *