Imahét Mezőteremen

Imahetet tartottak az elmúlt hét második felében Mezőteremen. Egyelőre csak néhány napra hívtak vendég igehirdetőket, mivel nem tudták mennyire lesznek népszerűek ezek az alkalmak. A teremi református közösség ugyanis a kilencvenes évek második felében kezdett újjá szerveződni, és egyelőre saját ingatlanjaik sincsenek – tudtuk meg Geréb Miklós lelkipásztortól.

A tapasztalat azt mutatta, hogy igencsak sokan részt vettek az imaheti istentiszteleteken. Igaz, különleges meghívottjaik is voltak. Csütörtökön Oroszy Erzsébet lelkésznő hirdette Isten igéjét, aki a község testvértelepüléséről, Pusztafaluból (Zemplén megye, Magyarország) érkezett. Pénteken Kovács Sándor egri lelkipásztor (Szatmári Egyházmegye), szombaton Csűry István nagyváradi lelkész, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke örvendeztette meg lélekhez szóló prédikációval a híveket. Vasárnap szintén egy magyarországi igehirdető, Szabó Árpád Csaba biharugrai lelkipásztor (Békés megye) tolmácsolta Isten igéjét a mezőteremi reformátusok imahetén. Az istentiszteleteket a pusztafalui vendégek énekei, az irinyi és érendrédi közös ifjúsági csapat műsora, és a mezőteremi római katolikus ifjúsági kórus énekei színesítették. Egyik este pedig orgonán játszott Nagy Norbert debreceni teológus.

Amint azt a lelkipásztor elmondta, folyamatosan dolgoznak a gyülekezeti élet megszervezésén. Sokat számít neki a gyülekezeti tagok aktív, segítőkész hozzáállása. Az igehirdetések mellett családokat látogat, és a jövőben támogatásból szeretnének egy saját ingatlant is építeni.

Fotó: Tar Miklós

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *