Türelem

„Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, aki felviteték tőletek a mennybe.” (ApCsel 1,11)

Jézus az Olajfák hegyén a tanítványokra hagyta, hogy Jeruzsálemben várják meg az Atya ígéretét. Elmondta nekik, hogy miután megkapják a Szentlélek ajándékát tanúi lesznek a földnek mind végső határáig. Mikor ezeket mondta a szemük láttára felemeltetett. Még a szemeiket az égre függesztették, amikor két angyal állt meg mellettük. Az angyalok megkérdezték őket: mit álltok nézve a mennybe?

A tanítványok Jézusnak sok tanítását hallották, sok csodáját látták. Most mégis megkérdezik: „nem ez időben állítod-é helyre az országot Izráelnek”? (ApCsel 1,6) Csodálkozva nézik azt is, amint Jézus felemelkedik az égbe.

Talán néha rácsodálkozunk Isten velünk tett cselekedeteire. Talán sokszor arra vágyunk, hogy azonnal tegyen valamit, azonnal állítsa helyre a dolgainkat. A tanítványoknak még néhány napot türelemmel várni kellett ahhoz, hogy valami olyasmit kapjanak, amit azelőtt el sem tudtak képzelni. Bennünk van-e kellő hit és türelem? Ámen!

Imádság: Atyám, hálás vagyok minden tőled kapott ajándékért. Tudom, még sok mindent előkészítettél számomra. Imáinkban visszük teeléd a lánglelkű ifjúságot. Áldd meg ma különösen a konfirmálókat hittel, szeretettel és türelemmel. Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *