Dicséret

„Dicséretet zengek az Úrnak, az Izráel Istenének.” (Bír 5,3)

Debóra győzelmi éneke felhívja a királyokat és fejedelmeket, hogy legyenek szemlélői és hallgatói az előadott eseményeknek.

Az énekmondó mindenekelőtt a szabadság lelkéért dicséri az Urat. A szabadon növesztett, hosszú haj – az ókori nézetek szerint – a szabadság jele. Az ének külön dicséretre méltónak tartja azt a tényt, hogy a „nép önként kelt föl”. Isten és a szövetséges nép és vezetőinek egysége az eredményes vállalkozás feltétele. Ezért az egységért is Istent illeti a dicséret, mert Lelke által csak Ő tudja a egységet ajándékozni.

A mai vasárnap te miért vagy hálás? Ne csak a panaszaink jussanak eszünkbe! Dicsérjük mi is az Urat, ha béke van a családunkban, ha szabadon gyakorolhatjuk vallásunkat, ha egység van közösségeinkben, ha bőségesen aratni tudunk földjeinkről, ha örömeinket és bánatainkat van kivel megosszuk. Ámen!

Imádáság: Dicsérem Uram szent neved! Köszönöm, hogy áldásaiddal veszel körül. Köszönöm az aranyló búzamezőket. Áldd meg mindazokat, akik ezekben a hetekben takarítják be munkájuk gyümölcsét. Áldd meg a hozzád könyörgőket! Ámen!

Sebestyén Elek Előd

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *