Szeretethíd az Elméleti Líceumban

Mindig a „most” helyes az összetartásra

A nagykárolyi Elméleti Líceum tízedik osztályos diákjai csatlakoztak a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok programhoz, a Szeretethídhoz. Csoportunk Likker Erika református vallástanárnő kíséretében június 12-én ellátogatott a nagykárolyi Könnycsepp Alapítvány  óvodás és általános iskolás gyermekeihez. Vittünk magunkkal egy szentírási igeverssel megfogalmazott üzenetet és édességeket tartalmazó szeretetcsomagot.  

Az üzenet az összetartás, a segítés fontosságát foglalta magába a következő igeszakasz által: „Ne szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valósággal” (1 János 3,18). Az igevers fontosságát ismerkedéssel, mély beszélgetéssel, rajzolással, illetve közös játékokkal és egy emlékfa elkészítésével -kellemes hangulatban- adtuk át.

Reméljük, hogy az alapítvány gyermekei megértették, hogy mennyire fontos az összetartás. Egy hasonló látogatás során úgy, mint a látogatott, az adományozó is kaphat egy nagy ajándékot: a hálaadás ajándékát. Nekik sokat jelent pár szép szó, egy kedves gesztus, egy mosoly, egy apróság. Számunkra nincs szó, arra az örömre, amikor kapva egy lufit vagy egy kis figyelmet láthattuk mosolygós arcukat. Sokat jelenthet valami, ami nekünk semmiség, ami megszokott. A mindennapokban értékét vesztett törődés egymásiránt, nekik néha csak vágy.

A tizenhét óvodás és iskolás gyermek bármikor szívesen várja úgy az anyagi adományozókat, mint a szellemi hozzájárulókat. Gondoljunk azokra az ártatlan gyerekekre is, akik nem kapják meg minden nap azt, amit megkívánnak, akiknek az álmuk, hogy valaki felfigyeljen rájuk, hogy egy kicsivel könnyebbek legyenek a mindennapok. A nagykárolyi önkéntes program csoportja biztosítja a visszakapható szeretetet, a hálaadás, a megértés, a kölcsönös lelki erősítés ajándékát.

                                                                                      Tihanyi Amanda
                            X. D, Elméleti Líceum

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *