Hármaspatakon táboroznak az ifisek

Együtt imádkoznak, hallgatnak előadásokat és játszanak azok az ifisek, akik idén is a Nagykárolyi Református Egyházmegye KRISZ-táborát választották. Mesés környezetben, a Bihar megyei Hármaspatakon tartanak vallásos foglalkozásokat lelkipásztorok és teológusok a táborozó fiataloknak.

A tábor hétfő délután dr. Geréb Miklós irinyi lelkipásztor igehirdetéses szolgálatával startolt. A hét során különböző előadásokat hallgathatnak meg a fiatalok. Nagy Sándor lelei lelkipásztor a szeretetről, Dobai Zoltán ákosi lelkész a hitről, Bogdán Szabolcs, a Szilágysomlyói Református Egyházmegye esperese a beszédről, Bogya Árpád lompérti lelkész a magaviseletről, és Kovács István krasznai lelkész a tiszta életről tart előadást.

A reggeli és esti áhítatokon Bencze-Kádár Bertold domahidi lelkész, Kátai Tibor börvelyi lelkipásztor, Máthé  Árpád dobrai lelkész, Nagy Csongor lelei teológus, Nagy Róbert magyarcsaholyi lelkész és Úri Imre érendrédi lelkész igehirdetését hallgathatják meg a fiatalok. Szombaton, a záróáhítaton pedig Pap Dénes Zsolt egyházmegyei ifjúsági előadó hirdeti Isten igéjét. Az ifjaknak lehetőségük adódik bibliaismereti és műveltségi vetélkedőkre, szabadtéri játékokra és strandolásra. A táborozók hat csapata az utolsó két estén tábortűz körül mutat be saját összeállítású műsort.  A programok levezetésében Pap Dénes Zsolt főszervezőnek Bencze-Kádár Bertold, Csürös Róbert és Orsolya, Nagy Róbert és Úri Imre lelkészek, valamint Bíró Kitti, Kulcsár Brigitta és Nagy Csongor teológiai hallgatók segítenek.

Amint az a megkérdezett fiatalok válaszaiból kiderül, sokan azért választják ezt a tábort, mert többet szeretnének megtudni Istenről és a Szentírás tanításáról, ugyanakkor új barátokat szeretnének szerezni.

A tábor fő támogatói között említhetjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-ét, a Nagykárolyi Református Egyházmegye Esperesi Hivatalát és gyülekezeteit.

Sebestyén

Hozzaszolas

E-mail cime nem lesz publikus. Mezo kitoltese kotelezo *